Regne de Mallorca

Benvenguts an es blog de sa cultura, història i llengo pròpies de Mallorca.

Benvenguts/Bienvenidos

vespasiano | 21 Juliol, 2007 12:52 | del.icio.us meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest blog s'ha creat per fer conèixer a sa gent sa història i llengo pròpies de Mallorca, tergiversades, falsetjades, abandonades per tots es professors, catedràtics, polítics, etc. de Mallorca. Aquest blog no va contra es catalans ni contra Catalunya, a ca seva, sí que va contra tots es catalanistes que mos volen ficar an es Països Catalans, que viuen a Balears, i que reneguen de sa seua terra i de sa seua cultura. A Catalunya que facin lo que vulguin, però a Balears, que respectin sa nostra història i sa nostra llengo, tant bones com sa seua. Siau benvenguts! Este blog se ha creado para dar a conocer a la gente la historia y lengua propias de Mallorca, tergiversadas, falseadas, abandonadas por todos los profesores, catedráticos, políticos, etc. de Mallorca. Este blog no va contra los catalanes ni contra Cataluña, en su casa, sí que va contra todos los catalanistas que nos quieren meter en los Países Catalanes, que viven en Baleares, y que reniegan de su tierra y de su cultura. En Cataluña que hagan lo que quieran, pero en Baleares, que respeten nuestra historia y nuestra lengua, tan buenas como la suya. ¡Sed bienvenidos!

Comentaris

Accepto!

Eu | 31/07/2007, 18:07

Hola, vespasiano!
Accepto el repte d'aprendre tot el que em puguis explicar de Mallorca i Menorca i sobretot de la vostra llengua. No pateixis, no tinc intenció d'entrar a defensar o acusar a un bando o a un altre (catalans-mallorquins. El que sí et puc dir és que m'apassiona la vostra manera de parlar, els accents, les vocals, la melodia... Si vols, em poses al dia sobre tot el que vulguis de les illes balears.

Por experiencia

Anonimo | 17/08/2007, 18:59

Te van a amenazar, te van a bloquear, te van a borrar el bloc, te llamarán por teléfono...

Que tengas suerte, pero algún peligro corres, a mi me ha pasado.

No son amenazas de muerte ( bueno depende el caso ) , pero no va a durar nada tu bloc.

Endavant

Biel | 17/08/2007, 19:05

Endavant som molts!

intercanvi

marti | 18/08/2007, 05:07

Benvolgut Vespasiano
Jo com a català independentista respecto el drets dels mallorquins a decidir lliurement el seu futur, sense imposicions de cap classe, tan si volen seguir sent espanyols o catalans o mallorquins independents. Mentre siguin ells mateixos els que ho decideixen.

De la mateixa manera demano als companys mallorquins que respectin la voluntad dels catalans a decidir lliurement el seu futur.

Per cert, Vespasiano, m'agradaria que m'expliquessis la historia de ses Balears i en quina llengo parlaven abans de l'arribada dels catalans.

I jo et diré també en quina llengo parlaran d'aqui uns anys si per desgràcia la Nueva Mallorca de Pedro Jota s'acaba imposant.

Ponts d'Unió

Pepet | 16/10/2007, 00:11

Mai arribaré a entendre el secessionisme lingüístic que molts, d'una manera visceral i irracional, proven de justificar.

Jo no vull uns Països Catalans ni res paregut a això, més que res pq no m'hi sent indentificat. És cert que me sent identificat amb una llengua que ací anomenem valencià, i que me servix perfectament per a comunicar-me amb la gent de Catalunya i les Balears... És la mateixa llengua... El nom tant me fa i és lo de menys, i és per això que veig una autèntica "gilipollada" el fet de voler trencar d'eixa forma tan irracional una llengua que mos unix. Una altra cosa molt diferent és el fet de País. Parlem un mateix idioma, però no som un país ni mai ho hem sigut. Hem format part d'una confederació d'estats de la corona d'Aragó, però els Països Catalans no han existit mai.

Sóc molt partidari del dialectalisme i de les formes regionals, i m'encantaria que hi haguera més relacions entre les nostres terres en els àmbits lingüístics i els llaços culturals que mos unixen.

Jo vote per una llengua unida, però sempre respectant les variants dialectals (rebutjant castellanismes) i fomentant-les d'una forma intel·ligent i unificadora.

Quan vaig per Catalunya m'hi sent acceptat, i lo mateix me passa quan vaig a les Balears, serà potser pq parlem el mateix idioma i mos entenem perfectament? Hehehe :)
No desbaratem les coses que mos unixen, per favor. Fem un esforç tots junts i continuem caminant endavant.

Una Salutació cordial a tothom des d'Alacant.

Regne de Mallorca

Miquel Àngel | 22/07/2008, 14:11

Pero e de dir qe a Mallorca sa xerra un catala tant diferent qe ja es pot considerar gairebe un idioma. Lo qe pasa es qe durant es darrers anys an desaparescut moltes paraules tipicament Mallorquines per s'enstandiritzacio de sa llengo i si no mirau ses Rondalles de Mossen Alcover a veura sa diferencia.ESGLAIA.

Tambe e de dir qe es qe ara defencen s'independencia (cat..)son es primers qe varen ser uns invasors i a Cerdenya no en volen sentir xerrar de ells.Aixi ells no van poder sofrir s'enveja qe els i feiem es mallorquins (economicament )aixi qe van optar per sa forma mes democratica, civilitzada,i inovadora com va ser expoliarmos a noltros. No son ells ses victimes som noltros.I mos em de donar conte ja.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb